Over ons

Maar er is toch helemaal geen RAL92?

RAL is een kleurensysteem dat veel gebruikt wordt in Europa. Elke RAL-kleur heeft een unieke code. Hoelang je ook zoekt, je zult er geen RAL-kleur met code 92 tussen vinden.

Waarom hebben we dan gekozen voor een niet-bestaande RAL-kleur als naam? Het is de Engelstalige samenvoeging van onze initialen en ons geboortejaar: Roosje and Lisanne ’92. Als bedrijfsstylisten werken we dagelijks met kleur, dus dat creatieve bruggetje konden we niet laten liggen.

Tot het begin van onze studententijd zagen onze levens er best wel hetzelfde uit. We groeiden allebei op in Noordwijkerhout, leerden elkaar kennen in het derde jaar van de middelbare school en gingen allebei rechten studeren in Leiden.

Lisanne over Roosje

‘Na drie maanden stopte Roosje met rechten. Ze kon haar creativiteit er niet in kwijt. Daarna werkte ze bij een communicatiebureau en startte ze een opleiding aan Academie Artemis, de Amsterdamse hogeschool voor styling.

Vier jaar later studeerde ze af en begon ze haar eigen bedrijf: Studio Roos. Voor fotografie, illustratie, interieurstyling en grafische vormgeving. Dat werd te druk voor haar alleen en ze wilde zich focussen op wat ze het leukste vindt: conceptontwikkeling, grafische vormgeving en interieurontwerp.

We zijn allebei ondernemend, oplossingsgericht en onbevangen. En kunnen goed improviseren. Daarin lijken we op elkaar. Roosje kan zich ook heel makkelijk aanpassen en inleven. Ze is, misschien wel daardoor, de creatieve kant van RAL92.’

 

Roosje als interieur

Kleurrijk en warm. Met koperkleurige tinten.

Roosje over Lisanne

Lisanne maakte de rechtenopleiding wel af en werkte daarna vier jaar bij een advocatenkantoor. Ze is heel daadkrachtig en kan goed op haar strepen staan. Daarin vullen we elkaar echt aan.

Uit de advocatuur haalde ze geen voldoening. Ze wilde ontwikkelen, iets tastbaars creëren. Dat wat mensen dagelijks zien en blij maakt.

Artistiek inzicht heeft ze van nature. Dat blijkt wel uit haar creatieve bijdrage aan onze ontwerpen.

Maar vooral is Lisanne de uitvoerende en administratieve kant van RAL92. In organiseren is ze ontzettend goed. Naast werk is ze actief in besturen, zoals de tennistoernooicommissie en de VvE van haar appartement. En momenteel helpt ze mee met het oprichten van een vereniging voor jonge ondernemers.

 

Lisanne als interieur

Stijlvol en chique. Met diepe en sprekende kleuren.

Contact

Ook interesse in een samenhangende en krachtige totaalbeleving voor jouw bedrijf of organisatie?

Dan nemen we een frisse duik in jouw merkidentiteit en laten we je vrijblijvend zien hoe merk, huisstijl en interieur elkaar kunnen versterken.